Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Καινοτομίες της Ψηφιακής Εποχής από ελληνικά χέρια


Έξυπνες συσκευασίες, νέου τύπου φωτοβολταϊκά, βιοαισθητήρες που ειδοποιούν για πιθανό έμφραγμα, κρέμες προσώπου με νανοσυστήματα μεταφοράς βιταμινών, ελληνικές καινοτομίες,  μια αγορά πολλών δις και νέες θέσεις εργασίας για ερευνητές στη Βιομηχανία. Η « Ημερίδα για τα εύκαμπτα και εκτυπωμένα ηλεκτρονικά και την επανάσταση στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Βιομηχανίας» που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών HOPE-A,στην  Αθήνα, ανέδειξε καινοτόμες προτάσεις ,αλλά και …ειδήσεις!
 
Η νέα ψηφιακή αγορά πρόκειται μέχρι το 2027 να δημιουργήσει μόνο στην Ευρώπη έναν κύκλο εργασιών και προϊόντων που θα ανέλθει στα 9.2 δις ευρώ , τόνισε μεταξύ άλλων η Αλεξάνδρα Τασιγιώργου εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  ειδική  σε θέματα Ψηφιακής Καινοτομίας και στα Digital Innovation Hubs
Στο παγκόσμιο δίκτυο συνεργασιών που έχει οικοδομήσει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων ΗΟΡΕ-Α, αναφέρθηκε με τη σειρά της η Φοίβη  Λογοθετίδη, Dissemination&Innovation manager του HOPE-A, τονίζοντας ότι η αξιοποίηση αυτού του δικτύου κάνει πιο ανταγωνιστικά τα μέλη του ΗΟΡΕ-Α με τη δημιουργία επιχειρηματικών συμπράξεων  με διεθνείς εταίρους. Στον Σύνδεσμο HOPE-A ,συμμετέχουν μέχρι τώρα 35 ελληνικές εταιρείες, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα και την Αττική .Οι συμφωνίες συνεργασίας που έχει υπογράψει ο ΗΟΡΕ-Α συνδέουν τα μέλη του με περισσότερες από 1500 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των εύκαμπτων εκτυπωμένων ηλεκτρονικών διεθνώς.
Στόχος των ομιλητών της Ημερίδας για τα Εύκαμπτα και Εκτυπωμένα Οργανικά Ηλεκτρονικά και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό που έγινε στην Αθήνα (22.10.2018), ήταν να…μετασχηματίσουν τα ερευνητικά αποτελέσματα σε καινοτόμα προϊόντα.
Έξυπνες συσκευασίες, Οργανικά Φωτοβολταϊκά, Εξατομικευμένα Φάρμακα
Στο πλαίσιο αυτό, μίλησαν εκ μέρους της ΟΕΤ ο Βαγγέλης Μεκερίδης, παρουσιάζοντας τα νέα προϊόντα μιας δυναμικής ελληνικής εταιρείας που ηγείται στον τομέα των οργανικών φωτοβολταϊκών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Συσκευασίας και Υλικών Δημήτρης Μαντής, μιλώντας στην Ημερίδα, σκιαγράφησε μεταξύ άλλων το προφίλ του Συνδέσμου ΣΥΒΙΠΥΣ , λέγοντας χαρακτηριστικά πως το επόμενο διάστημα θα δοθεί ,σε συνεργασία και με τον Σύνδεσμο ΗΟΡΕ-Α,μεγάλη έμφαση στις λεγόμενες «έξυπνες» συσκευασίες, που αξιοποιούν όλη την ελληνική τεχνογνωσία και έρευνα. «Δεν θα δώσουμε ούτε ένα ευρώ στο εξωτερικό, γιατί πιστεύουμε στα ελληνικά μυαλά. Αντίθετα επενδύουμε στις συνεργασίες και έχουμε ένα δυναμικό δίκτυο στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετέχουμε στο διεθνές πρόγραμμα SavetheFoodπου στόχο έχει την ελαχιστοποίηση απωλειών της τροφής, και στο EuropeanBioplasticAssociation , δίνοντας μεγάλη έμφαση στις δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος. Το επόμενο διάστημα θα ξανασυστήσουμε τις συσκευασίες στο ελληνικό κοινό και όχι μόνο, τόνισε ο κ Μαντής.



Βιοαισθητήρας προειδοποιεί για πιθανό έμφραγμα δύο ώρες πριν συμβεί!
 Η Δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη, καρδιόλόγος, διευθύνουσα σύμβουλος της BLNanobiomed, αναφέρθηκε στους διάφορους τύπους νανοϋλικών,νανοσωματιδίων που κατασκευάζει η εταιρεία της. Τα νανοσωματίδια αυτά λόγω του μικρού τους μεγέθους μπορούν να περάσουν τους βιολογικούς φραγμούς του ανθρώπου και να απελευθερώσουν φάρμακα ή φυσικά συστατικά  π.χ αντιοξειδωτικά με βαθμιαίο και ελεγχόμενο τρόπο για μέγιστη αποτελεσματικότητα . Για παράδειγμα  αντιγηραντικές κρέμες προσώπου που φέρουν νανοσυστήματα μεταφοράς , βιταμινών στο χόριο και προκαλούν ανάπλαση του κολλαγόνου.. Η κ Καραγκιοζάκη αναφέρθηκε και σε μια ακόμη επαναστατική καινοτομία έγκαιρης προειδοποίησης πιθανού εμφράγματος. Ο καρδιοπαθής φορά στο χέρι του ένα ειδικό ρολόι με αισθητήρες που παρακολουθεί την κατάσταση της καρδιάς του και προειδοποιεί για πιθανό έμφραγμα δύο ώρες πριν αυτό εκδηλωθεί!
Νέες θέσεις για ερευνητές στη Βιομηχανία, μέσα στο 2019
Η αλήθεια είναι πως σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις στην έρευνα του επιχειρηματικού τομέα, δεν έχουν γίνει πολλά πράγματα, τόνισε ο Αν.Υπουργός  Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο ξενοδοχείο DivaniCaravelστο πλαίσιο του 9ουWorkshopστα Εύκαμπτα και Εκτυπωμένα Οργανικά Ηλεκτρονικά.
Ο Υπουργός προανήγγειλε νέες θέσεις εργασίας ερευνητών στη βιομηχανία μέσα στο 2019 αλλά και τρόπους χρηματοδότησης της έρευνας στον βιομηχανικό τομέα,μέσω φόρων για την Ενέργεια και το Περιβάλλον.
«Πρέπει να κεφαλοποιήσουμε την ανάπτυξη και την καινοτομία», εξήγησε ο κ  Φάμελλος,συμπληρώνοντας πως «ο τομέας της σύγχρονης –έξυπνης συσκευασίας, των νέων υλικών που απαιτούν όλο και μικρότερη ποσότητα πρώτης ύλης, ενώ επαναχρησιμοποιούν αυτή που υπάρχει, βρίσκεται στη λογική της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης».
          
Χρήσιμοι σύνδεσμοι:
oe-technologies.com
drkaragkiozaki.com
                 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι υπέροχες μέρες μια αυτοκτονία και η διέξοδος

Στην τελευταία ταινία του Βίμ Βέντρες «Υπέροχες Μέρες», ο Χιραγιάμα (Κότζι Γιακούσο) ζει τις μέρες του σε μια υπέροχη χαρμολύπη. Η μοναξιά ...