Τετάρτη 11 Απριλίου 2012


ΝΟΗΣΙΣ: Υποστηρίξτε τη γνώση!




Το ΝΟΗΣΙΣ είναι ένας σύγχρονος, καινοτόμος και πρωτοποριακός φορέας.  Μέσα από τις δραστηριότητές του, τις ταινίες που προβάλει, τις εκθέσεις του Μουσείου Τεχνολογίας, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις διαλέξεις που διοργανώνει προωθεί τη γνωριμία του κοινού με τις θετικές επιστήμες και τις εξελίξεις της τεχνολογίας προκαλώντας ταυτόχρονα την κριτική και δημιουργική σκέψη του επισκέπτη.

Το ΝΟΗΣΙΣ αποτελεί μη κερδοσκοπικό, κοινωφελές Ίδρυμα που κατορθώνει να επιβιώνει και να αναπτύσσεται χάρη στην υποστήριξη της μαθητικής και φοιτητικής κοινότητας, καθώς και του ευρύτερου κοινού. Οι εργαζόμενοι στο Νόησις -περίπου 20 άτομα- είναι όλοι άνθρωποι καταρτισμένοι με εξειδίκευση και ιδιαίτερη αγάπη για το αντικείμενό τους.
Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι το σημερινό ΝΟΗΣΙΣ είναι ένα ζωντανό κύτταρο από τον ίδιο τον κορμό αυτής της πόλης. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ Θεσσαλονίκης στη Σίνδο.   
Σήμερα, οι εργαζόμενοι στο ΝΟΗΣΙΣ ζητούν τη στήριξή μας για να συνεχίσουν να εργάζονται και για να συνεχίσει το Μουσείο και το Τεχνοπάρκο να ψυχαγωγούν και να ενημερώνουν μικρούς και μεγάλους γύρω από τα θέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας.
 Οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσφέρετε είναι:

α) με την εγγραφή σας ως μέλος του ΝΟΗΣΙΣ, β) με την εθελοντική σας συμμετοχή, γ) μέσω δωρεάς ή/ και χορηγίας, δ) με την προσφορά εταιρικών δώρων.

Μην ξεχνάτε : Μια εκπαιδευτική -ψυχαγωγική δραστηριότητα στις εντυπωσιακές προβολές από τό τη μεγαλύτερη οθόνη των Βαλκανίων ή μια περιπέτεια με τον προσομοιωτή, μια ξενάγηση στον έναστρο ουρανό ή τα μυστήρια του κόσμου ή τα παλιά αυτοκίνητα και τα επιτεύγματα της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας μπορεί ν αποδειχθούν ο καλύτερος τρόπος να διασκεδάσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.noesis.edu.gr ή επικοινωνήστε μαζί μας:

Πληροφορίες
Ελισάβετ Κωνσταντίνου
Τηλέφωνο: 2310 483000, εσωτερικό 105



Οι υπέροχες μέρες μια αυτοκτονία και η διέξοδος

Στην τελευταία ταινία του Βίμ Βέντρες «Υπέροχες Μέρες», ο Χιραγιάμα (Κότζι Γιακούσο) ζει τις μέρες του σε μια υπέροχη χαρμολύπη. Η μοναξιά ...