Πέμπτη 31 Μαΐου 2012


Η Silicon Valley των οργανικών Ηλεκτρονικών στη Θεσσαλονίκη

Τις βάσεις για μια ευρύτατη και διαρκή συνεργασία μεταξύ όλων των αρμόδιων φορέων προκειμένου να γίνει η Θεσσαλονίκη το κέντρο συνάντησης, έρευνας και εφαρμογής όλων των τελευταίων εξελίξεων γύρω από τα οργανικά ηλεκτρονικά έθεσαν σε συνάντησή τους την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012, εκπρόσωποι των επιχειρηματικών οργανώσεων και του τραπεζικού κλάδου της Βόρειας Ελλάδας, των Βαλκανίων, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  

«Η Νανοτεχνολογία είναι η ευκαιρία για να κινητοποιήσουμε άμεσα το επιστημονικό δυναμικό της περιοχής μας να διεκδικήσει μερίδιο από το 1 τρις που μπορεί να προκύψει από το τζίρο της Νανοτεχνολογίας», είπε εκπροσωπώντας το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος ο επιχειρηματίας κ. Βασίλης Θωμαΐδης, συμπληρώνοντας ότι «υπάρχουν ευκαιρίες που προκύπτουν από τα ερευνητικά αποτελέσματα τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα στη βιομηχανία. Δυστυχώς οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν είναι τεχνολογικά προσανατολισμένες (technology oriented) και δεν υπάρχει η κατάλληλη σύνδεση εκπαίδευσης-βιομηχανίας».

Εκπαίδευση και Συνεργασία
Επιχειρηματίες, ερευνητές και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας συμφωνούν πλέον ότι «η νανοτεχνολογία και τα οργανικά ηλεκτρονικά είναι μια ευκαιρία ανάπτυξης για τη Βόρεια Ελλάδα που δεν θα πρέπει να πάει χαμένη». Για το λόγο αυτό, όπως εξήγησαν οι κκ. Σπύρος Ιγνατιάδης, Γενικός Διευθυντής Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Β. Ελλάδος, και ο Θωμάς - Φωκίων Αλγιανάκογλου, Πρόεδρος του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης, απαιτείται συνεργασία και απόρρόφηση των επιστημόνων από τις επιχειρήσεις, συνεργασία και περαιτέρω εκπαίδευση. Χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Ηλιάδης ανέφερε ότι «τελικά πολλά από τα 55.000 μέλη που απασχολούνται στις υπηρεσίες εμπορίου ενδέχεται να έχουν πιο στενή σχέση με τη Νανοτεχνολογία και τα Οργανικά Ηλεκτρονικά από όσοι οι ίδιο θεωρούν». 

Αξιοποίηση Κοινοτικών Πόρων

Ο κ. Χρυσόστομος Καλογήρου, σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης επί των Προγραμμάτων και Συγχρηματοδοτούμενων Έργων, ανακοίνωσε την ενεργοποίηση τριών αξόνων για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε ένα σύγχρονο ερευνητικό και επιχειρηματικό κέντρο Οργανικών Ηλεκτρονικών: την ενεργοποίηση όλων των αντιδημαρχιών ώστε να υποστηρίξουν τις δράσεις και τα διεθνή συνέδρια, την ενεργοποίηση συνεργασιών με φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας, την αξιοποίηση των κοινοτικών προγραμμάτων ώστε να μπει η Θεσσαλονίκη ενεργά σε μια αγορά τρισεκατομμυρίων ευρώ.



Οι υπέροχες μέρες μια αυτοκτονία και η διέξοδος

Στην τελευταία ταινία του Βίμ Βέντρες «Υπέροχες Μέρες», ο Χιραγιάμα (Κότζι Γιακούσο) ζει τις μέρες του σε μια υπέροχη χαρμολύπη. Η μοναξιά ...