Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

ΤΟ ΝΟΗΣΙΣ ΣΤΟ INNOVATION TALK ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ


Το ΝΟΗΣΙΣ στην 4η Σύνοδο Κορυφής Κίνας – Χωρών Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης για την Καινοτοµία
Στην 4η Σύνοδο Κορυφής Κίνας-Χωρών Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης για την Καινοτομία, συμμετείχε το ΝΟΗΣΙΣ. Η Σύνοδος έγινε στο Βελιγράδι στο πλαίσιο της κινεζικής πρωτοβουλίας «Belt and Road» με στόχο την ενίσχυση των οικονοµικών και εµπορικών σχέσεων µε τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.
Στη διάρκεια της διήμερης συνάντησης οι υπουργοί των χωρών, οι νεοφυείς επιχειρήσεις, τα βιομηχανικά και τεχνολογικά πάρκα, τα επενδυτικά σχήματα , τα πανεπισήτμια και εν γένει φορείς νεοφυούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας ήρθαν σ επαφή με οικοσυστήματα καινοτομίας.

 Παράλληλα µε την Υπουργική Διάσκεψη, πραγματοποιήθηκε επιχειρηµατικό φόρουµ Innovation Talk µε συµµετοχές από 17 + 1 χώρες, ενώ από τη Λαϊκή Δηµοκρατία της Κίνας συμμετείχαν 15 κινεζικές περιφέρειες, VC’s, 200 εταιρίες και νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), καθώς και 10 βιοµηχανικά πάρκα.

ΒΑΛΕ ΚΑΛΑΘΙ ΣΤΗ ΖΩΗ . ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ ΧΑΝΘ


Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου από τις 9 το πρωί, γίνεται η εθελοντική αιμοδοσία της Χ.Α.Ν.Θ.


Η Χ.Α.Ν.Θ. και μαζί της όλη η πόλη γιορτάζει τη ζωή με μια μέρα προσφοράς και αλληλεγγύης και μας καλεί να βάλουμε το δικό μας…καλάθι προσφέροντας το πολυτιμότερο δώρο ζωής: ΑΙΜΑ!

Η φετινή εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιείται με τη συνδρομή του Κέντρου Αίματος Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ, είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν οι κοινωνικοί φορείς της Θεσσαλονίκης: Πηγή Ζωής, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, Αχτίδα, Καλλιπάτειρα, Θερμαϊδες, Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Επίσης την εκδήλωση υποστηρίζουν κοινωνικοί και πολιτιστικοί φορείς της πόλης: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Α.Π.Θ., CatWalk, Nouvelle Amicale, Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού - Παράρτημα Θεσσαλονίκης, Αρωγή Θεσσαλονίκης - Ομάδα Εθελοντών Πολιτών.

Η εθελοντική αιμοδοσία της ΧΑΝΘ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Καλαμαριάς, του Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Ας βάλουμε όλοι μαζί …καλάθι στη ζωή.


Για δήλωση επιθυμίας να δώσουμε αίμα ακολουθούμε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://docs.google.com/forms/d/1otvkiNGmlbTvz96-hEF9e0BI8zeFXZ4QT2y82KqDfGg/viewform?edit_requested=true

Οι υπέροχες μέρες μια αυτοκτονία και η διέξοδος

Στην τελευταία ταινία του Βίμ Βέντρες «Υπέροχες Μέρες», ο Χιραγιάμα (Κότζι Γιακούσο) ζει τις μέρες του σε μια υπέροχη χαρμολύπη. Η μοναξιά ...