Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

"ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ"


Ο 1ος Πανελλήνιος Νησιωτικός Σχολικός Διαγωνισμός «Πάμε Λιμάνι» με θέμα τα Ηλεκτρικά Σκάφη και τα Πλοία , βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τον Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α..Ε.Ν) και τον Οργανισμό Ηλεκτρικών Σκαφών Ελλάδας (Ο.Η.Σ.Ε).

Πρόκειται για ένα διαγωνισμό που στοχεύει στην διάδοση της ιδέας της ηλεκτροκίνησης στα σκάφη, στην εξέλιξη της τεχνολογίας μέσα από τα σχολεία, στο να δώσει έναυσμα στα νέα παιδιά για νέα επαγγέλματα, αλλά και στις τοπικές νησιωτικές οικονομίες τη δυνατότητα να φτιάξουν ένα διαφορετικό προφίλ παραγωγής, εκτός εκείνου των παραδοσιακών προϊόντων, των υπηρεσιών και του τουρισμού, όπως αυτό της κατασκευής και παραγωγής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας για ηλεκτροκίνητα σκάφη, ένας τομέας που υστερούμε ως χώρα.
Η όλη διαδικασία και η βράβευση των καλύτερων προτάσεων θα στηριχθεί σε σπόνσορες, χορηγούς και εθελοντές, αλλά και σε εταιρείες που θα θελήσουν να υποστηρίξουν την προσπάθεια.

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών στηρίζει τη διεξαγωγή του 1ου Πανελλήνιου Νησιωτικού Σχολικού Διαγωνισμού , υιοθετώντας την πρωτοβουλία που ξεκίνησαν ξεκίνησαν, πριν μερικούς μήνες, ο   Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α..Ε.Ν.) και ο Οργανισμός Ηλεκτρικών Σκαφών Ελλάδος (Ο.Η.Σ.Ε) για τη συν-διοργανώσει  του 1ου Πανελλήνιου Νησιωτικού Σχολικού Διαγωνισμού, με τίτλο «ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ» και θέμα τα ηλεκτρικά σκάφη & πλοία.
 Στο πλαίσιο της μεταξύ τους συνεργασίας οι Πρόεδροι του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, του Ο.Η.Σ.Ε. κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος και της Ε.Ε.Φ. κ. Παναγιώτης Φιλντίσης υπέγραφαν μνημόνιο συνεργασίας, με σκοπό την ανάληψη από κοινού ενεργειών για την υλοποίηση του διαγωνισμού, αλλά  και την υποβολή της σχετικής πρότασης -για έγκριση- στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Ο διαγωνισμός προγραμματίζεται να διεξαχθεί την προσεχή σχολική χρονιά 2019-2020 στα σχολεία της 2βάθμιας εκπαίδευσης των νησιών της χώρας.
 Η όλη διαδικασία και η βράβευση των καλύτερων προτάσεων θα στηριχθεί σε σπόνσορες, χορηγούς και εθελοντές. Το ενδιαφέρον τους για χορηγίες στο διαγωνισμό εξέφρασαν ήδη: η ΕΡΤ Α.Ε, ως χορηγός επικοινωνίας, η ATTICA – GROUP για τις μεταφορές των μαθητών, η ΔΕΗ Α.Ε., η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., η ΜΕΚΥ, ο ΦΟΙΝΙΞ, αλλά και Λιμενικά Ταμεία των νησιών.


Οι υπέροχες μέρες μια αυτοκτονία και η διέξοδος

Στην τελευταία ταινία του Βίμ Βέντρες «Υπέροχες Μέρες», ο Χιραγιάμα (Κότζι Γιακούσο) ζει τις μέρες του σε μια υπέροχη χαρμολύπη. Η μοναξιά ...