Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Οι πολλές ζωές του Γρηγόρη Τριγλίδη


Οι πολλές ζωές του Γρηγόρη Τριγλίδη
Μέσα σε τέσσερεις μέρες η ζωή του ήρθε τα πάνω, κάτω. Από στρατιωτικός καριέρας, έγινε συγγραφέας, ποιητής, πληροφορικάριος, blogger, youtuber
Ο  Γρηγόρης Τριγλίδης , συνταξιοδοτήθηκε  από το στρατό λόγω τετραπληγίας, η οποία βελτιώθηκε σε τετραπάρεση (σπάνια μορφή σκλήρυνσης κατά πλάκας). Και η πορεία της ζωής του, γεμάτης ανατροπές, αποδεικνύει πως όσο έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά-κάποιοι θα συμπλήρωναν και την ψυχή μας-, όλα είναι ανοιχτά!



Το αυτοάνοσο, και η ζωή μετά
Η ποιητική του συλλογή «Συλλεκτικές Εντυπώσεις» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Όστρια, είναι μία ακόμη αφορμή για τον δημιουργό να επικοινωνήσει με το αναγνωστικό κοινό. Όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά γράφει, «η μοναξιά πληγώνει την ψυχή/ κι ο πόνος τη μαραίνει».
 «Ήταν μια μακροχρόνια περίοδος με πολύ άγχος κι επιπλέον, ο αρρύθμιστος θυρεοειδής μου επί επτά χρόνια , ήταν αρκετός για να συσσωρεύσει περισσότερο άγχος στον οργανισμό μου. Δυστυχώς όμως το σώμα μου δεν άντεξε κι ένα πρωϊνό ξύπνησα με το δεξί μου πέλμα να κρέμεται! Είχα τρελαθεί! Δεν ήξερα τι μου συνέβαινε…Τέσσερις μέρες ματά από την εισαγωγή μου στο νοσοκομείο, τα άκρα μου είχαν παραλύσει. Ήμουν πλέον τετραπληγικός…» διηγείται ο συγγραφέας.
Κι όμως ο Γρηγόρης Τριγλίδης, στα χρόνια που πέρασαν , έδωσε πολλές μάχες, κι έζησε πολλές ζωές, στιγμές των οποίων αποτυπώνει στα βιβλία του…
«Συλλεκτικές εντυπώσεις» και «Όνειρα ξεχασμένα»

Μετά από 15 χρόνια συνταξιοδοτήθηκε από το Στρατό λόγω της τετραπληγίας του, από την  οποία σταδιακά ανέκαμψε.
Παρακολούθησε διαδικτυακά μαθήματα του τμήματος Οικονομικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.  Ασχολήθηκε ενεργά με το ελεύθερο λογισμικό και δημιούργησε την ελληνική κοινότητα «Sidux-Linux». Σήμερα εκτός από συγγραφέας , είναι blogger και youtuber, αφού ως μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας, ανέλαβε το επίσημο blog και κανάλι της. 




 Η Τέχνη ενώνει , η Αγάπη δημιουργεί
Αν αγαπάμε κάποιον πραγματικά, μπορούμε κι εμείς να γίνουμε οι ενδιάμεσοι για να συμβεί ένα θαύμα, λέει ο Γρηγόρης Τριγλίδης . Αυτή τη δύναμη που πηγάζει μέσα από μια δύσκολη κατάσταση όπως για παράδειγμα μια ασθένεια, και ανατρέπει συχνά όλα τα προγνωστικά για την εξέλιξη του αρρώστου, μπορεί κανείς να αναγνώσει μέσα και πίσω από το έργο του συγγραφέα.
·          Το βιβλιο «Όνειρα Ξεχασμένα» του Γρηγόρη Τριγλίδη, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίτανος.
·          Η ποιητική συλλογή «Συλλεκτικές εντυπώσεις» του Γρηγόρη Τριγλίδη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Όστρια.

Οι υπέροχες μέρες μια αυτοκτονία και η διέξοδος

Στην τελευταία ταινία του Βίμ Βέντρες «Υπέροχες Μέρες», ο Χιραγιάμα (Κότζι Γιακούσο) ζει τις μέρες του σε μια υπέροχη χαρμολύπη. Η μοναξιά ...