Σάββατο 4 Μαΐου 2013


Η spin off επιχείρηση ΟΕΤ (Organic Electronic Technologies) δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2012 με τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ με αυτόν ακριβώς το σκοπό. Να μεταφέρει την τεχνογνωσία του Εργαστηρίου σε εταιρείες της Ελλάδας αλλά κυρίως του εξωτερικού.
«Αυτό που κάνουμε είναι κυρίως ποιοτικό έλεγχο των οργανικών ηλεκτρονικών» αναφέρει ο νεαρός ερευνητής Χρήστος Κοϊδης που είναι επικεφαλής της Organic Electronic Technologies.
Παρόν στην υπογραφή της ελληνογερμανικής συνεργασίας και ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Wolfgang-Hoelscher Obermaier ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα για την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών.
Παράλληλα ανακοινώθηκε από τον Καθηγητή και Διευθυντή του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ η ίδρυση του «Ελληνικού Συνδέσμου Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών»   The Hellenic Organic & Printed Electronics Association (HOPE-A). Ο κ Λογοθετίδης περιέγραψε περιέγραψε τον στόχο του συνδέσμου που είναι η οργάνωση των Βιομηχανικών και Ερευνητικών φορέων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο των Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών, κυρίως στην Ελληνική Επικράτεια και η υποστήριξή και ενίσχυση των δραστηριοτήτων και στόχων τους. Επιπλέον παρουσιάστηκαν τα 20 ιδρυτικά μέλη του συνδέσμου καθώς και άλλοι  Βιομηχανικοί και Ερευνητικοί Φορείς που συμμετέχουν σε αυτόν.
Όλα αυτά , που δείχνουν έμπρακτα πως ο δρόμος της ανάπτυξης βρίσκεται στη σύνδεση της ελληνικής επιχειρηματικότητας με την καινοτομία διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της 5ης Επιστημονικής Συνάντησης για τα Οργανικά Ηλεκτρονικά που έγινε στη Θεσσαλονίκη.
Οι τακτικές συναντήσεις ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών  και ερευνητών διοργανώνονται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος RoleMak που αφορά την ενίσχυση και διάχυση της  έρευνας των Οργανικών Ηλεκτρονικών στην Κ Μακεδονία
Μέσω του ίδιου προγράμματος εξοπλίστηκε το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ και ξεκίνησαν επιστημονικές ανταλλαγές μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού, με αποτέλεσμα η Θεσσαλονίκη να γίνει κέντρο αριστείας Οργανικών Ηλεκτρονικών για ολόκληρη τη ΝΑ Ευρώπη.
Μάλιστα πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκε και η δημιουργία της πρώτης γραμμής παραγωγής οργανικών ηλεκτρονικών στη Θεσσαλονίκη μέσω του προγράμματος Smartronics .
 «Τα οργανικά ηλεκτρονικά (organic electronics) αποτελούν τα τελευταία χρόνια έναν από τους ταχύτατα αναπτυσσόμενους τομείς της νανοτεχνολογίας, με πολύ μεγάλη δυναμική για εμπορικές εφαρμογές που αναμένονται να φθάσουν τα 6.3 δις Ευρώ μέχρι το 2015, ενώ  το 2012 τα ΟΗ έκαναν τζίρο 65-70 εκατομμύρια δολλάρια  και μέχρι το 2022 οι προβλέψεις κάνουν λόγο για διπλασιασμό του συνολικού τζίρου», τόνισε ο κ Λογοθετίδης. Και όλα δείχνουν ότι στο πεδίο αυτό η Ελλάδα και  συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο όχι τα επόμενα χρόνια, αλλά το αμέσως προσεχές διάστημα.



Οι υπέροχες μέρες μια αυτοκτονία και η διέξοδος

Στην τελευταία ταινία του Βίμ Βέντρες «Υπέροχες Μέρες», ο Χιραγιάμα (Κότζι Γιακούσο) ζει τις μέρες του σε μια υπέροχη χαρμολύπη. Η μοναξιά ...