Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ STAND ΤΟΥ ΝΟΗΣΙΣ ΣΤΗΝ 84Η ΔΕΘ

Στα παγκάκια με τα στέγαστρα φωτοβολταϊκών , οι πολίτες μπορούν όχι μόνο να αναπαυτούν αλλά και να φορτίσουν τις ηλεκτρικές τους συσκευές.
Ο φωτισμός ελέγχεται με αισθητήρες. Έτσι αυτόματα τα φώτα ανάβουν όταν νυχτώνει αλλά και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.
Οι κάδοι "ειδοποιούν" μόνοι τους όταν γεμίζουν, αφού οι αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι σ αυτούς ενημερώνουν τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου.
Με μια ειδική εφαρμογή που μπορεί κανείς να κατεβάσει στο κινητό του τηλέφωνο , μπορεί να πληροφορηθεί ποιες θέσεις πάρκινγκ είναι ελεύθερες στην περιοχή του, ενώ ένα ειδικό σύστημα τηλεειδοποίησης ενημερώνει για κάθε πιθανή διαρροή υγραερίου, ακόμη και για κάθε ενδεχόμενη παραβίαση.

Όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα μπορεί κανείς να δει στην μακέτα της "Έξυπνης Πόλης" που δημιούργησαν οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Καλαμαριάς.

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας Ημαθίας παρουσίασαν έναν ρομποτικό βραχίονα που βοηθά άτομα με κινητικά προβλήματα "μιλώντας" μάλιστα και τη νοηματική γλώσσα , αφού έχει προγραμματιστεί ανάλογα, ενώ οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη μετακινούνται καθημερινά με το ηλεκτρικό ποδήλατο που κατασκεύασαν οι ίδιοι.


Οι καινοτομίες των μαθητών παρουσιάζονται στο stand του ΝΟΗΣΙΣ στο περίπτερο 13 της 84ης ΔΕΘ

Οι υπέροχες μέρες μια αυτοκτονία και η διέξοδος

Στην τελευταία ταινία του Βίμ Βέντρες «Υπέροχες Μέρες», ο Χιραγιάμα (Κότζι Γιακούσο) ζει τις μέρες του σε μια υπέροχη χαρμολύπη. Η μοναξιά ...