Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Εάν γίνονταν ολικό lockdown θα είχαμε 2000 λιγότερα θύματα

 

Κάθε φορά που προσπαθούμε να άρουμε κάποια μέτρα έχουμε θύματα από τον κορονοϊό. Εάν δεν είχαμε ούτε μερική άρση του lockdown θα είχαμε 2000 λιγότερους θανάτους.

 



 

Τη συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη για την πορεία της πανδημίας έκανε μιλώντας στο Δελτίο Ειδήσεων της ΕΤ1 ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης.

Ο κ Λογοθετίδης , παρουσίασε στοιχεία που καταγράφουν την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα , λέγοντας ότι έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 160.000 κρούσματα. Μάλιστα εξήγησε ότι για τις επόμενες τρεις εβδομάδες ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας δεν θα πέσει κάτω από τους 30 ημερησίως

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του ΑΠΘ , τα επόμενα 24ωρα θα «δείξουν» πόσο απέδωσε το αυστηρό  lockdown μέσα στις γιορτές, αλλά και εάν επηρέασε την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας κινητικότητα των Θεοφανείων.

 

Οι υπέροχες μέρες μια αυτοκτονία και η διέξοδος

Στην τελευταία ταινία του Βίμ Βέντρες «Υπέροχες Μέρες», ο Χιραγιάμα (Κότζι Γιακούσο) ζει τις μέρες του σε μια υπέροχη χαρμολύπη. Η μοναξιά ...