Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012


3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
«Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης»
Αθήνα: 21-22 Σεπτεμβρίου 2012
και
Θεσσαλονίκη: 22-23 Σεπτεμβρίου 2012
1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου, Ανάπτυξη και αξιολόγηση προγραμμάτων, Μέτρηση και αξιολόγηση στην εκπαίδευση, Νομικές και οικονομικές πτυχές της εκπαίδευσης, Σχεδιασμός και διαχείριση εξοπλισμού εκπαιδευτικής μονάδας, Μοντέλα διοίκησης σχολικών μονάδων, Εκπαιδευτική ηγεσία, Πολιτισμικές διαστάσεις στην εκπαίδευση και διαπολιτισμική εκπαίδευση, Εκπαιδευτική μονάδα και οικογένεια, Ανάπτυξη επικοινωνίας στο σχολικό περιβάλλον, Σχολική βελτίωση, Διαχείριση κρίσεων στο σχολείο, Λήψη αποφάσεων, Νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση, είναι μερικές μόνο από τις εργασίες-εισηγήσεις που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του 3ου Συνεδρίου με θέμα «Οργάνωση και Διοίκηση Εκπαίδευσης» που διοργανώνει στην Αθήνα στις 21-22 Σεπτεμβρίου 2012 και στη Θεσσαλονίκη 22-23 Σεπτεμβρίου η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η προσέγγιση της Διοικητικής Επιστήμης με το χώρο της Εκπαίδευσης, αποτελεί αναγκαιότητα για τη βέλτιστη λειτουργία του Εκπαιδευτικού Συστήματος, την επίτευξη των σκοπών και των στόχων κάθε Σχολικού Οργανισμού και τη μεγιστοποίηση της απόδοσης όλων των παραγόντων, που εμπλέκονται στην Εκπαιδευτική διαδικασία..
Αθήνα: 21-22 Σεπτεμβρίου 2012, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Αίθουσα ΑντώνηςΤρίτσης)
Θεσσαλονίκη: 22-23 Σεπτεμβρίου 2012, στο Ξενοδοχείο Εγνατία Palace
Συντονιστής: Φιλντίσης Παναγιώτης, Α’ αντιπρόεδρος ΕΕΦ
Επιστημονική Επιτροπή: Γουρναρόπουλος Γεώργιος, Γιαλούρης Παρασκευάς, Αδαμίδου Μελίνα
Οργανωτική Επιτροπή: Κολέτσιος Γεώργιος, Ζωγοπούλου Δήμητρα, Δάφνη Έλενα, Μαρτίνη Παναγιώτα, Οικονομίδης Ασημάκης, Μαλάκος Σταμάτης, Πολίτου Σωτηρία, Χατζηιωακειμίδης Ανέστης, Αγγελίδης Άγγελος, Κρανιά Δήμητρα
Υπεύθυνη Προβολής – Γραμματειακή Υποστήριξη: Λαδιανού Πολύμνια, τηλ.: 6937528749
Η οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου θέλει να κάνει γνωστά τα εξής:
1.Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να πάρουν μέρος με προφορική ανακοίνωση στο Συνέδριο πρέπει να καταθέσουν τον τίτλο της ανακοίνωσης τους, καθώς και τη θεματική ενότητα, το ονοματεπώνυμό τους και την ιδιότητά τους (π.χ. καθηγητής β’θμιας εκπ/σης), το αργότερο μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου 2012, με e-mail στη διεύθυνση: eef@otenet.gr, υπόψη κ. Κολέτσιου Γεώργιου.
2.Επίσης το αργότερο μέχρι 14 Σεπτεμβρίου 2012 να καταθέσουν σε ηλεκτρονική μορφή (σε αρχείο .doc ή .pdf) τα βασικά στοιχεία (περίληψη) της ανακοίνωσης (1 με 2 σελίδες Α4), με e-mail στη διεύθυνση: eef@otenet.gr, υπόψη κ. Κολέτσιου Γεώργιου.
3.Για την έκδοση των Πρακτικών του Συνεδρίου, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.
4.Το κόστος συμμετοχής για όσους συμμετάσχουν με εισήγηση στο Συνέδριο, ανέρχεται στο ποσό των 20 €.
5.Η παρακολούθηση του Συνεδρίου (χωρίς εισήγηση), για τα μέλη της ΕΕΦ ανέρχεται στο ποσό των 15 €, ενώ για τα μη μέλη στο ποσό των 20 €. Με την ολοκλήρωση του Συνεδρίου, θα χορηγηθεί Βεβαίωση, σε όλους του συμμετέχοντες που θα εγγραφούν στο Συνέδριο.
6.Όσοι θα συμμετάσχουν με εισήγηση στο Συνέδριο, πρέπει να καταθέσουν το ποσό των 20 € για τη συμμετοχή τους, το αργότερο μέχρι τις 25 Ιουνίου 2012, στην τράπεζα Eurobank, στο λογαριασμό με αριθμό 0026-0327-49-01000-38837, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, αναφέροντας στην κατάθεση: Συνέδριο και το ονοματεπώνυμό τους και να αποστείλουν καθαρό φωτοαντίγραφο της κατάθεσης με fax στον αριθμό 210-3610690, σημειώνοντας το ονοματεπώνυμό τους και ως αιτιολογία: «3ο Συνέδριο, Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης», Αθήνα ή Θεσσαλονίκη (ανάλογα με την πόλη συμμετοχής), υπόψη κ. Κολέτσιου Γεώργιου.
Πληροφορίες:
Γραμματεία ΕΕΦ: Γριβαίων 6, Αθήνα, Τηλ.: 210.36.35.701 (www.eef.gr - eef@otenet.gr)
και επίσης: Λαδιανού Πολύμνια, τηλ.: 6937528749
Με εκτίμηση,
H Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Φ.




 Μια ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ YOUTUBE!!
                                                  
Οι «Μόδας&Τέχνης Εραστές» και ο Ιωάννης Κυφωνίδης εγκαινιάζουν μία νέα μορφή θεατρικού λόγου και έκφρασης , το «Φωτοθέατρο».
Πρόκειται για παραστάσεις  που συνδυάζουν τις φωτογραφίες με το θεατρικό "λόγο".
Ουσιαστικά είναι μία παράσταση που εξελίσσεται αποκλειστικά μέσα από μία σειρά φωτογραφιών οι οποίες  προβάλλονται στο διαδίκτυο ως slide clip.
Δεν πρόκειται για παραστάσεις που εξελίσσονται σε θεατρική σκηνή ή κάποιον άλλο παρόμοιο χώρο.
 Η πρώτη παράσταση τιτλοφορείται «Μαραθώνια Κολύμβηση» και θα παρουσιαστεί σύντομα στο YOUTUBE και το VIMEO .
Ακολουθούν αποσπάσματα (κείμενα) στην Ελληνική και Αγγλική εκδοχή του έργου.
                                           ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ                                              
«Ο πρώτος προπονητής που είχα , ο Στέφανος , μου έλεγε ότι κάποιες φορές όταν αβίαστα θα βρίσκω το ρυθμό μου στο κολύμπι θα είναι σα να χορεύω μέσα στο νερό. Καλά δελφίνι δε θα γίνω, όπως και κανείς άλλωστε. Αλλά είναι τέλεια η αίσθηση αυτή. Να χορεύεις στο νερό και να ξεχνάς όλα σου τα προβλήματα. Να χορεύεις τόσο δυνατά και τόσο πολύ , χωρίς σταματημό, χωρίς να παίρνεις ανάσα, αλλά και χωρίς να κουράζεσαι. Να θέλεις κι άλλο, να μη μπορείς να σταματήσεις»
                                           ΑΓΓΛΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ                                                      
«Stephen, my first coach , told me when i found my swimming temp , it's gonna be like I'm dancing in the water. Well, I cant "become" a dolphin., but who can be?  It's great dancing in the water, "deleting" all your problems. Dancing like a maniac, non stop dancing, breathless dancing, tireless dancing. I want more and more and more and more ..i cant stop»
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο-Ερμηνεία: Ιωάννης Κυφωνίδης
Φωτογραφίες-Σκηνοθεσία: Πάνος Μισαηλίδης
Μουσική:Νίκος Λυμπεράκης
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Μόδας&Τέχνης Εραστές
Σχεδιασμός παραγωγής-επεξεργασία: PPHOTOGRAPHY
(Πάνος Χαράμογλου-Πάνος Μισαηλίδης)
Υ.Γ: Σας παρακαλούμε για την αναδημοσίευση ή αξιοποίηση του υλικού.
Στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις ή λεπτομέρειες.
ΜΟΔΑΣ&ΤΕΧΝΗΣ ΕΡΑΣΤΕΣ

Οι υπέροχες μέρες μια αυτοκτονία και η διέξοδος

Στην τελευταία ταινία του Βίμ Βέντρες «Υπέροχες Μέρες», ο Χιραγιάμα (Κότζι Γιακούσο) ζει τις μέρες του σε μια υπέροχη χαρμολύπη. Η μοναξιά ...