Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Πέντε βιβλία για τον έρωτα...


Πέντε βιβλία για τον Έρωτα…

Πέντε βιβλία για τον Έρωτα. Πέντε αφετηρίες, πέντε διαδρομές, από τις εκδόσεις «Πηγή» και «i Write».
Ήρωες και ηρωϊδες που ανατρέπουν στερεότυπα και δεδομένα, αλλάζουν πορεία, επιλέγουν άλλες διαδρομές για να φτάσουν στην πηγή του πάθους τους, τον Έρωτα…Οι συνέπειες αυτής της επιλογής, απρόβλεπτες, συχνά οδυνηρές, αλλά οι εμπειρίες αφήνουν μια γεύση που δεν θ άλλαζες με τίποτε στη ζωή σου.

 
 

Το ξύπνημα των Μαγεμένων (1)
« Ο έρωτας λοιπόν ξεπερνά τα εμπόδια», μονολόγησε η βασίλισσα της Θράκης Θυάδα και ευθύς η μορφή του βασιλιά της Μακεδονίας Αλέξανδρου, πρόβαλε πανέμορφη και απαιτητική , να της υπόσχεται πράξεις, ανόσιες και αμαρτωλές. Τι της συνέβαινε λοιπόν; Είναι ερωτευμένη με τον βασιλιά; Ναι, είναι ερωτευμένη και δεν αντέχει να περιμένει άλλο , θα πάει να τον βρει…»


Σαν επισκέπτες περαστικοί (2)
«Η Ξανθίππη , από μικρό παιδί έπλαθε παραμύθια για τη ζωή της . Γεννημένη σ ένα μικρό χωριό , από φτωχούς γονείς, γνώρισε πρώτα τη σκληρή βιοπάλη παρά τις απλές χαρές της παιδικής ηλικίας. Μεγαλώνοντας , η ζωή όσα καλά της έδινε, τόσες πίκρες την κερνούσε. Ώσπου αποφάσισε να πάρει τη μοίρα στα χέρια της, και να ζήσει τα παραμύθια που ονειρευόταν μικρή, χωρίς δισταγμούς και φραγμούς, με οδηγό τη δίψα της για εμπειρίες και ευτυχισμένες στιγμές.
Η περιπετειώδης ιστορία μιας γυναίκας που πάλεψε να ζήσει τη ζωή της στο έπακρο, ενδίδοντας στην πορεία στην αγάπη και το μίσος με το ίδιο πάθος, παραμένοντας πάντα πιστή στον εαυτό της και ελεύθερη, ως το τέλος…και μετά από αυτό» 



Ζωή , η ζωή μου! (3)
«Αγάπη! Τι είναι η αγάπη; Ποιος ο ορισμός της; Είναι ο ίδιος για τον κάθε άνθρωπο; Έχει την ίδια έννοια, την ίδια μορφή, το ίδιο καρδιοχτύπι; Πόσο πολύ μπορεί ν’ αγαπήσει κάποιος; Έως πού μπορεί να φτάσει;
Η Ζωή και ο Άρης, σαν δύο δορυφόροι, γυρίζουν ο ένας γύρω από τον άλλον για χρόνια. Ανταμώνουν και χωρίζουν, ξανά και ξανά, ο ένας είναι το κέντρο του κόσμου του άλλου. Μια σχέση θυελλώδης, συνάμα όμως αναγκαία όσο η αναπνοή. Ώσπου η Ζωή καταλαβαίνει πως στον χορό τους αυτόν χορεύει μόνη. Και αν για την ίδια ο Άρης είναι το κέντρο του κόσμου, εκείνος είναι τυφώνας που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του, ανθρώπους, σχέσεις και συναισθήματα. Και η ζωή της Ζωής αλλάζει για πάντα.
Όταν όλα όσα πίστευε δεδομένα καταρρέουν, όλα, εκτός από τον έρωτά της για εκείνον, η Ζωή θα κλείσει τα μάτια και θα αποφασίσει… για τη ζωή της!»

Χάσαμε τον δρόμο για τα Σφακιά (4)
«Η Σόφη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Staten Island της Αμερικής. Μετά από μια ερωτική απογοήτευση, επιλέγει εκείνο το καλοκαίρι να κάνει διακοπές στην Κρήτη. Η γνωριμία της με τον Νίκο, έναν όμορφο άντρα από την Ανώπολη, αλλάζει ριζικά τη ζωή της. Εγκαθίσταται μόνιμα στο νησί για να ζήσει τον ερωτά της που πίστευε ότι θα διαρκούσε για πάντα…»



Ο Έρωτας μετά τις Επιθυμίες (5)

«Δυό χρόνια μετά τη συνάντησή τους όλα έχουν αλλάξει. Η Άντα και ο Δημήτρης ζουν , πλέον, στο Λονδίνο, κάνοντας μια κοινή , νέα αρχή. Η ζωή τους αποκτά , επιτέλους ισορροπία και οι καριέρες τους αρχίζουν σιγά σιγά να ανεβαίνουν σκαλοπάτια (…) Ο έρωτάς τους είναι φλογερός όσο ποτέ κι όλα δείχνουν πως βρήκαν τη θέση τους…»


Οι υπέροχες μέρες μια αυτοκτονία και η διέξοδος

Στην τελευταία ταινία του Βίμ Βέντρες «Υπέροχες Μέρες», ο Χιραγιάμα (Κότζι Γιακούσο) ζει τις μέρες του σε μια υπέροχη χαρμολύπη. Η μοναξιά ...