Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012


Μέρες και νύχτες μουσικής στην πόλη

Σήμερα, θερινή ισημερία και μεγαλύτερη μέρα του χρόνου στη ΔΕΘ στην πύλη της ΧΑΝΘ μπροστά από το Μουσείο Ραδιοφώνου (έχουμε και τέτοιο) στήθηκε ένα διαφορετικό μουσικό event με άρωμα από το Παρελθόν.

Ενα πρωτότυπο juke box με επιλογές cds παλιοί δίσκοι 45 και 33 στροφών, μια κλαβιόλα που λειτουργεί με αέρα, μια λατέρνα κι ένα αρμόνιο, αφίσσες και αρχειακό υλικό τραγουδιστών που άφησαν εποχή....και πολλή μουσική από το χθες και από διαφορετικές μουσικές περιόδους, αλλά και κεράσματα καθώς και ένα  dj party αποτελούν μία εναλλακτική πρόταση του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ημέρα της Μουσικής....
Παλαιοπωλείο «Παναγιώτης»
Τζουκ Μποξ, πικ απ, παλιά ραδιόφωνα, δίσκοι 33 και 45 στροφών, cds, μπαούλα, ξύλινες και δερμάτινες βαλίτσες του μεσοπολέμου και καπελιέρες της δεκαετίας του 1950 περιμένουν να τις «φορτώσετε» με τις αναμνήσεις σας αλλά και να μετατραπούν σε χρηστικά αντικείμενα.
Ακόμη, το παλαιοπωλείο διαθέτει μεγάλη ποικιλία από προπολεμικά σίδερα σιδερώματος, μασιφένια, με κάρβουνο και τα πρώτα ηλεκτρικά. Ζυγαριές οικιακής χρήσης, παλιά γυαλικά όπως καράφες και κρυστάλλινα ποτήρια, λαμαρινένιες διαφημίσεις τοίχου, φωτιστικά από τη δεκαετία του ΄50 αλλά και δεκάδες άλλα μικροαντικείμενα περιμένουν να τα… ανακαλύψετε. Γιατί, το κατάστημά μας είναι…. η χαρά του πελάτη- εξερευνητή αφού προσκαλεί τον ενδιαφερόμενο να «σκάψει» στα χιλιάδες είδη και να ανακαλύψει έναν ίσως, μοναδικό γι΄αυτόν, θησαυρό!
Αν σας ενδιαφέρει κάποιο από τα παρακάτω αντικείμενα, μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί μας.
Διεύθυνση: ΤΟΣΙΤΣΑ  9
Τηλέφωνο: 2310-228557



Οι υπέροχες μέρες μια αυτοκτονία και η διέξοδος

Στην τελευταία ταινία του Βίμ Βέντρες «Υπέροχες Μέρες», ο Χιραγιάμα (Κότζι Γιακούσο) ζει τις μέρες του σε μια υπέροχη χαρμολύπη. Η μοναξιά ...