Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

ΣΤΟ ΝΟΗΣΙΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΕΕΦ


Σε μια εκδήλωση γεμάτη ενθουσιασμό, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών βράβευσε τους μαθητές που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής για μαθητές Δημοτικού.
400 μικροί μαθητές από τη Βόρεια Ελλάδα, αψήφησαν τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και τη δροσιά της θάλασσας και παρέλαβαν τις διακρίσεις τους.
Διακρίσεις που υπογραμμίζουν την αγάπη για την μάθηση, την έρευνα και την Επιστήμη, αλλά και τα ιδανικά που αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο όχι μόνο για ένα καλύτερο σχολείο , αλλά για μια καλύτερη εκπαίδευση.
Η εκδήλωση έγινε στο Νόησις , το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας που διαδίδει την Επιστήμη σε όλες τις μορφές και για όλες τις ηλικίες.


«Μαθαίνω κι έξω από την τάξη»

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών ξεκινά για μία ακόμη χρονιά μια σειρά δραστηριοτήτων , στον χώρο των Φυσικών Επιστημών. Η ομάδα «Μαθαίνω κι έξω από την τάξη», συμμετείχε στα επιστημονικά συνέδρια από το 2016 και ετοιμάζονται να …αναλάβουν δράση και το 2020.
Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για τους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που αγαπούν την επιστήμη της Φυσικής και ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και μία άλλη οπτική όσων διδάσκονται, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τις δικές τους προτάσεις για πρωτότυπα πειράματα, για διαστημικά ταξίδια, για την έρευνα , για όσα οραματίζονται στον χώρο της Φυσικής Επιστήμης.
Η νέα ομάδα «Μαθαίνω κι έξω από την τάξη» θα πρωταγωνιστήσει σε όλες τις εκπαιδευτικές δράσεις της ΕΕΦ και θα την εκπροσωπεί  σε επιστημονικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Μέσα από τις συναντήσεις της ομάδας, οι μαθητές θα προετοιμαστούν για τους Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς Φυσικής, Διαστημικής, Ρομποτικής, Αστρονομίας , δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την επιτυχή τους συμμετοχή.  

πληροφορίες www.eef.gr


Οι υπέροχες μέρες μια αυτοκτονία και η διέξοδος

Στην τελευταία ταινία του Βίμ Βέντρες «Υπέροχες Μέρες», ο Χιραγιάμα (Κότζι Γιακούσο) ζει τις μέρες του σε μια υπέροχη χαρμολύπη. Η μοναξιά ...