Δευτέρα 6 Μαΐου 2013


Μειώνοντας το λειτουργικό κόστος μιας επιχείρησης αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα

Διήμερο Διεθνές Συνέδριο με θέμα:  
Μείωση του Λειτουργικού Κόστους των Επιχειρήσεων μέσω Καινοτομίας


Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις εν μέσω οικονομικής κρίσης είναι η ανταγωνιστικότητα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, η μείωση του λειτουργικού τους κόστους κρίνεται επιτακτική, ενώ καθοριστικός είναι ο ρόλος που διαδραματίζουν οι καινοτόμες τεχνολογίες και διαδικασίες που βοηθούν τις επιχειρήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Το διήμερο Διεθνές Συνέδριο που υλοποιεί ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας ΣΒΒΕ στις 13-14 Μαϊου στη Θεσσαλονίκη εστιάζει ακριβώς σε αυτό το ζωτικής σημασίας για τον επιχειρηματικό κλάδο, θέμα κι όπως εξηγεί ο κ Γεωργίου , ο οποίος έχει εκπονήσει τη σχετική μελέτη, ήδη 100 επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα (70 από Β Ελλάδα) είδαν άμεσα αποτελέσματα. 


Το Διεθνές Συνέδριο που φέρει τον τίτλο "Εφαρμογή Καινοτόμων Τεχνικών και Διαδικασιών Μείωσης Λειτουργικού Κόστους σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις", πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Έργου CROSS-INNO-CUT «ETCP GR/BG 2007 – 2013 Cross Border Implementation of Innovative Cost Cutting Technologies», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα - Βουλγαρία 2007 - 2013.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, οι συμμετέχοντες Φορείς - Εταίροι θα παρουσιάσουν τη μεθοδολογία και τα αποτελέσματα από την υλοποίηση του Έργου Cross-Inno-Cut. Τα αποτελέσματα του Έργου σχετίζονται ακριβώς με τις ανάγκες των επιχειρήσεων να δημιουργήσουν ή να διατηρήσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα μειώνοντας, όμως, το λειτουργικό τους κόστος, μέσω της εφαρμογής τεχνολογικών και μη τεχνολογικών καινοτομιών.

Το Έργο CROSS - INNO - CUT υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του ιδιωτικού τομέα και των πανεπιστημίων της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας – Βουλγαρίας, και υποβοήθησε συνολικά 100 επιχειρήσεις στην προσπάθεια μείωσης του λειτουργικού τους κόστους.  

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Διήμερο Διεθνές Συνέδριο και για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Έργου στη διεύθυνση http://www.cost-cutting.eu/crossinnocut/ ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς στο 2310 250927 στη Γραμματεία Συνεδρίου ARTION Conferences & Events.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τους ακόλουθους φορείς:
Από την Ελλάδα: Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (επικεφαλής εταίρος), Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Ερευνητική Μονάδα URENIO, Σύνδεσμος Βιομηχάνων Ανατολικής Μακεδονίας, Σύνδεσμος Βιομηχανιών – Βιοτεχνιών Ν. Ροδόπης, Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βιοτεχνών  Ξάνθης, Σύνδεσμος Βιοτεχνιών – Βιομηχανιών Έβρου.
Από τη Βουλγαρία: Πανεπιστήμιο “Neofit Rilski” (Blagoevgrad), Industrial Association – Petritch, Industrial Association – Kardjali. 

Οι υπέροχες μέρες μια αυτοκτονία και η διέξοδος

Στην τελευταία ταινία του Βίμ Βέντρες «Υπέροχες Μέρες», ο Χιραγιάμα (Κότζι Γιακούσο) ζει τις μέρες του σε μια υπέροχη χαρμολύπη. Η μοναξιά ...