ΜΕ-ΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟ ΖΥΘΟ !
“Αλλάζοντας απλά την κατανάλωση από προϊόντα πολυεθνικών και από εισαγόμενα προϊόντα , μπορούμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας για 100-150 οικογένειες». Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ Δημήτρης Μάρδας, αυτή την ιδέα κάνει πράξη και βάζει στο τραπέζι μας το εστιατόριο «Ζύθος». Τυριά, κρασιά, λάδια, αλλαντικά, κρέατα , ζυμαρικά και γαλακτομικά μόνο από έλληνες παραγωγούς μπαίνουν κατ αποκλειστικότητα στο μενού του εστιατορίου . Όπως εξήγησε η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Δέσποινα Μαυρομάτη , τα δύο καταστήματα ΖΥΘΟΣ ΝΤΟΡΕ και ΖΥΘΟΣ στα Λαδάδικα καταναλώνουν συγκεντρωτικά σε ετήσια βάση περισσότερους από 20 τόνους κρεάτους, 11 τόνους γαλακτοκομικών, 6 τόνους ελαιόλαδου, 4 τόνους ζυμαρικών, 5 τόνους αλλαντικών, 2 τόνους ρυζιού, 20.000 μπουκάλια κρασιού, 1800 βαρέλια μπύρας. Την ίδια ώρα το ποσό που δίνεται σε έλληνες προμηθευτές αγγίζει τα 60.000 ευρώ μηνιαίως. Τέτοιες προσπάθειες στηρίζει και ο Δήμος Θεσσαλονίκης γι αυτό στην παρουσίαση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕ-ΝΟΥ του ΖΥΘΟΥ το παρόν έδωσε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σπύρος Πέγκας ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη ενημέρωσης του κοινού για την γαστρονομία και την υγιεινή διατροφή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Το Μουρουνέλαιο του Απόστολου Τζιτζικωστα, το γραφείο του Πεντζίκη και άλλες ιστορίες Ελληνικό Φαρμακευτικό Μουσείο

Οι Ελεύθερες Ρίζες Υπό Έλεγχο : Η πρώτη LifestyleNanoMedicineClinic στην Ελλάδα καινοτομεί κατά των εχθρών του οργανισμού!