«Ανακυκλώνοντας» την ομορφιά της καθημερινής χρήσης: Έκθεση Ελληνικό Φως

Δεν είναι μόνο το «Ελληνικό Φως» και τα υλικά καθημερινής χρήσης που ανακυκλώθηκαν. Δεν είναι μόνο το ταλέντο 30 σχεδιαστών που παρουσιάζουν μέχρι τις 27 Νοεμβρίου στον ισόγειο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Θεσσαλονίκης τη δουλειά τους. Είναι η δημιουργική διάθεση τόσο των συμμετεχόντων στην Έκθεση, όσο και της ομάδας « Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» που για 10η χρονιά φέρνουν την μόδα και τη βιωσιμότητα στην… πασαρέλα του δημόσιου χώρου της Νέας Παραλίας .
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι αυτή η φρέσκια έμπνευση από τα παλιά χρησιμοποιημένα και πεταμένα υλικά όπως ένα τσουβάλι ή τα αλουμινένια καπάκια, ή το χαρτί, κουρελάκια παρελθόντων χρόνων, ταλαιπωρημένες μνήμες δεν είναι άχρηστα πια. Είναι όμορφα. Όχι απαραίτητα χρήσιμα αλλά όμορφα. Κι είναι περισσότερο από συγκινητική ίσως αυτή η ανάγκη που έχουμε για ακόμη περισσότερη ομορφιά, για ακόμη περισσότερη χρήση αυτών των ταλαιπωρημένων κομματιών που κάποτε ήταν μέρος της καθημερινότητάς μας. Τα 52 συνολικά κοστούμια παρουσιάζονται στο πλαίσιο της Έκθεσης με τίτλο: Το Ελληνικό Φως -Νέα Παραλία Νέα Πασαρέλα 10/ Μόνο ανακύκλωση Φορεσιές συνομιλούν… Η καλλιτεχνική επιμέλεια της Έκθεσης είναι του Bernard Cuomo
Οι Φίλοι Οι «Φίλοι της Νέας Παραλίας» (www.paraliazo.gr) είναι ένα συλλογικό σχήμα ανθρώπων που πιστεύουν ότι μια καλύτερη αστική πραγματικότητα είναι εφικτή. Μέσα από την έρευνα, τις δράσεις πολιτισμού και τον ακτιβισμό σκοπεύουν να υποστηρίξουν την εμπειρία της συλλογικής κατοίκησης στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης που αποτελεί έναν πολύτιμο δημόσιο χώρο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. Σκοπός του συλλόγου είναι η εμψύχωση ενός ουσιαστικότερου τρόπου κατοίκησης του δημόσιου χώρου της πόλης μέσα από τις δράσεις πολιτισμού και ακτιβισμού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Το Μουρουνέλαιο του Απόστολου Τζιτζικωστα, το γραφείο του Πεντζίκη και άλλες ιστορίες Ελληνικό Φαρμακευτικό Μουσείο

Τα μυστικά της Κατακόμβης: Ποιος ήταν ο τόπος μαρτυρίου του Αγίου Δημητρίου Θρύλοι, ιστορίες και ευρήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.