Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Η μοίρα κυβερνά τον κόσμο και ο άνθρωπος τη μοίρα...

ΜΑΡΓΚΙΝΟΥΣ ΜΟΡΙΟΥΣ
Στέλιος Χαλκίτης 
εκδόσεις Ζήτη

Μερικές φορές διαβάζεις ένα βιβλίο και αισθάνεσαι την ανάγκη να μεταδόσεις το μήνυμά του, να φωνάξεις κι άλλους στις σελίδες του...

"Το μεγάλο μυστικό της ζωής είναι η συνεχής επαφή με το κίνητρο. Ο έλεγχος του κινήτρου μιας πράξης δεν είναι κάτι απλό, απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση ενός εσωτερικού φρουρού που ελέγχει κάθε στιγμή το κίνητρο των πράξεων . Η τέχνη είναι δύσκολη στην εφαρμογή της και έχει δύο στάδια δύσβατα.
Η πρώτη δυσχέρεια είναι να θυμηθείς να βάλεις φρουρό να ελέγξει τα κίνητρα. Το επόμενο στάδιο είναι να χαρακτηρίσεις το κίνητρο και να προχωρήσεις στην πράξη ή την ακύρωσή της..."

Κι όσο ο καιρός περνά, μαθαίνεις να ζεις στο παρόν..."Μη δένεσαι στο κατάρτι. Λύσου. Ζήσε με τις εποχές τους ανέμους της, την ψιχάλα της βροχής..."

Αποσπάσματα από την εσωτερική περιπέτεια ενός άλλου Οδυσσέα.. (Μαργκινους Μόριους. Στέλιος Χαλκίτης βλέπε και www.chalkitis.gr) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι υπέροχες μέρες μια αυτοκτονία και η διέξοδος

Στην τελευταία ταινία του Βίμ Βέντρες «Υπέροχες Μέρες», ο Χιραγιάμα (Κότζι Γιακούσο) ζει τις μέρες του σε μια υπέροχη χαρμολύπη. Η μοναξιά ...