Η κλιματική αλλαγή και τα μεταναστευτικά πουλιά ευνοούν την μετάδοση παθογόνων μικροοργανισμών

Με τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις, στη Λίμνη Κερκίνη, στη Λίμνη Κορώνεια και στον υγρότοπο Νέας Αγαθούπολης, στην Πιερία, γιόρτασε φέτος η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας του ΟΦΥΠΕΚΑ την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών.
Φωτ Ροδοπελεκάνοι στη Λίμνη Κορώνεια της Λίλας Κάρτα Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ένα ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα τον Οκτώβριο σε περισσότερες από 35 χώρες της Ευρώπης και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία των πουλιών BirdLife International. Στην Ελλάδα ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, εταίρο της BirdLife στην Ελλάδα. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους. Η χώρα μας αποτελεί κρίσιμο πέρασμα για εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά και η Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών αποτελεί κάθε χρόνο μια εξαιρετική ευκαιρία ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με την αξία των τοπικών βιοτόπων που έχουν ανάγκη οι φτερωτοί μετανάστες.
Ευρωπαίκή Γιορτή πουλιών της Λίας Παπαδράγκα Τα μεταναστευτικά πουλιά αλλάζουν συνήθειες Οι συνθήκες που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή δυσκολεύουν τα ταξίδια των μεταναστευτικών πουλιών και συγκεκριμένα αλλάζουν τον χρόνο της μετανάστευσή τους μεταθέτοντάς τον για πιο αργά μέσα στον χειμώνα. Αυτό έχει πολύ συχνά ως αποτέλεσμα να μην μπορούν αυτά τα πουλιά τροφή. Εκτός από αυτό, όπως δηλώνει η Μάριον Κούπμανς από το Ιατρικό Κέντρο Erasmus.στο Science Οι πάπιες και άλλα αποδημητικά πτηνά μεταφέρουν όλα τα είδη μικροβίων σε όλο τον κόσμο: νέα στελέχη γρίπης που απειλούν τα πουλερικά και τους ανθρώπους, τον ιό του Δυτικού Νείλου και ένα ευρύ φάσμα βακτηρίων που μπορεί να προσβάλλουν τον άνθρωπο. Έχουμε ήδη ανιχνεύσει ένα επικίνδυνο στέλεχος της γρίπης των πτηνών σε αετούς,

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Οι Ελεύθερες Ρίζες Υπό Έλεγχο : Η πρώτη LifestyleNanoMedicineClinic στην Ελλάδα καινοτομεί κατά των εχθρών του οργανισμού!

Η πανδημία ανοίγει δρόμο για τεράστιες επενδύσεις στη νανοτεχνολογία